Mjukahem

Köpa posters

Du kan sätta din egen personliga touch på ett rum genom att köpa posters och hänga upp på väggarna. Välj motiv som representerar dina intressen eller som du har en personlig koppling till – eller helt enkelt som är visuellt tilltalande. Tänk gärna helhet och välj posters och ramar som passar bra ihop. Du kan välja att ha flera posters uppe för att få en gallerieffekt eller så kan du ha färre för att ge dem mer fokus. Nedan hittar du ett antal bra länkar med posters online.

Färgglada posters

Junique är en webbutik som har en bra kollektion med många färgglada och kontrastrika posters med många motiv.

Swedearts säljer färgglada posters med såväl fotografiska motiv som illustrationer och målningar, samt tredelade posters att hänga tillsammans.

Posteryard är en webbutik vars färgglada tavlor inkluderar såväl moderna som klassiska motiv, och både illustration och foto.

Konst-posters

Royal Posters är en webbutik som har en kollektion posters med konst utvald från kända konstnärer, både från Sverige och internationella.

Dear Sam säljer posters med konst från många kända konstnärer – inte bara sådana som är vanliga inom europeisk inredning, utan även exempelvis japanska.

Desenio har i sin kollektion många konstposters med enhetlig presentation.

Billiga posters

Europosters har många riktigt billiga posters, med ingångspris på bara några tiotals kronor.

Fyndiq har i sin kollektion många svartvita posters, samt posters med enklare design, vilket innebär att de kan erbjuda ett lågt ingångspris.

Room99 har många väldigt billiga posters i sin kollektion, samtidigt som de har snygga motiv.

Posters eller tavlor?

Posters och tavlor är inte samma sak – inte ens när man pratar om tryckta reproduktioner (”fine art prints”). Posters är relativt billiga både att tillverka och köpa och åldras snabbare, medan tavlor håller bättre och har högre kvalitet i sitt tryck. Ett typexempel för jämförelser är att svärtan i tavlor är djupare och detaljrikare än på en poster. Investera därför i tavlor när du vill ha bilden uppe länge och posters när du kanske kommer vilja byta ut dem så småningom.

Upphängning posters

Det viktigaste när du ska skapa en tavelvägg är att det känns genomtänkt och inte rörigt. Mät ut väggytan du har att arbeta med, och rita upp en plan – antingen digitalt eller med papper och penna – och variera gärna storleken på postrarna för att få ett mer levande intryck. Tänk på att dina möbler spelar en stor roll i rummets intryck, och centrera gärna dina posters över en möbel som står vid väggen. Behöver du ramar till dina posters eller tavlor ska du börja med att titta in på ibwahlstrom.se. Här hittar du allt du behöver för att rama in konst i alla storlekar.