Mjukahem

Mjuka mattor

Man brukar säga att golvet är något som höjer eller sänker intrycket av ett rum, mattor är verkligen något som ingår i den upplevelsen. Ett rum med en mjuk matta känns inbjudande och hemtrevligt och gör det skönt och behagligt att gå och sitta på golvet – inte bara för dig själv, utan också för barn och husdjur. För dig med värk kan det också vara underlättande att få gå och stå på något mjukt.

Utforska ett brett sortiment av mjuka mattor hos classiccollection.se för att liva upp ett rum i ditt hem. Välj bland mängder av snygga mattor i olika material eller färger för att hitta just den matta som kommer passa ditt rum perfekt. Skapa det intryck du vill att ditt hem skall säga och var inte rädd för att låta din personlighet synas i inredningen. Dina fötter kommer tacka dig när de känner känslan av en mjuk matta.

En matta är också viktig i ett arbetsrum, främst för att dämpa ljud men också för att ge rummet karaktär. Hos Elite Kontorsmöbler hittar du mängder av bra mattor till ditt arbetsrum eller kontor. De finns i flera färger, tjocklekar och storlekar.

Olika mjuka mattor

Olika typer av mattor är olika lämpliga för olika situationer och rum. Det är exempelvis viktigt att en matta till matrummet kan tåla att bli spilld på – särskilt om du har barn – medan en matta i vardagsrummet har som främsta uppgift att vara skön och mysig, och en till barnrum bör vara bra att sitta och leka på. Både form och funktion är viktiga att tänka på.

Du som vill ha ett komplett utbud av olika mattor ska börja att titta på dpj.se. Där finns alla olika tänkbara mattor för hemmets rum, men också miljömattor till arbetsrum och gemensamma ytor som är ljudabsorberande med diskret design.

Trasmattor online

Trasmattor utmärker sig genom att vara lätta att tvätta och att rengöra, och är därför särskilt lämpliga att ha i entrén, köket och matrummet – det vill säga de rum som är särskilt utsatta för spill och smuts, där du inte vill behöva oroa dig över om din matta blir utsatt för onödigt slit.

Classic Collection erbjuder svenska handvävda trasmattor för alla rum i hemmet. Välj bland mängder av vackra trasmattor av högsta kvalité för en slitstark matta som kommer vara med dig i flera år och som sätter en unik prägel i ditt hem. En lätthanterlig matta att sköta om och hålla ren är något vi alla drömmer om, trasmattan är det perfekta valet för att uppnå den drömmen!

Tvätta trasmatta

En trasmatta kan lätt tvättas i en tvättmaskin med skonsamt program, särskilt om den är enfärgad. Se dock upp om du har en flerfärgad matta – särskilt en relativt ny sådan – då den kan ha överskottsfärg som kan sprida sig över de ljusare ränderna. Tvätta därför en ny randig trasmatta för hand i riktning med ränderna. Du torkar mattan genom att helt enkelt hänga upp den på torklina.

Vävda mattor

Vävda mattor är snygga och kommer ofta i starka färger och fina mönster. De utmärker sig ofta genom att gå att vända och även använda på andra sidan, vilket alltså medför att de får dubbelt så lång livslängd som andra mattor. Det är alltså inte kris om mattan skulle få en fläck som du inte kan få bort. De används därför ofta under exempelvis matbord.

Mattor online

Det är en bra idé att titta efter mattor online för att få översikt på utbudet och sortera och filtrera efter de egenskaper du är ute efter. Här finns några exempel på webbutiker där du kan köpa mattor online:

  • Classiccollection.se säljer handgjorda mattor av högsta tänkbara kvalité. Brett utbud av unika mattor i vacker design.
  • Mattadirekt.se har ett brett utbud, men också ett fokus på bra priser.
  • Kilands mattor har ett av de största sortimenten mattor i Norden.
  • Kungsmöbler har bland de billigaste mattorna i Sverige.
  • Mattor Online har ett fokus på kvalitet, och säljer bara mattor i naturliga material.
  • Trendrum säljer både billiga och högkvalitativa mattor.